Årskrönika

2016 årskrönika

 

 

Vi var till Tallinn på utställning i augusti, där både Lukas och Wilda tog sina utlandscert. Wilda hängde med på köpet mest som en chansning, då hon hade sommarpäls. "En bra katt är alltid en bra katt" bevisade Wilda och tog BIV-T på lördagen samt att hon blev Internationell Champion.

 

Det har blivit några utställningar under hösten men för få blå birmor för att det ska ha blivit BIV. Är förmodligen ganska typiskt, för Wilda har bara 1 BIV kvar till titeln DVM. Visserligen har hon redan 10 BIV, men det sista BIV:et kom 10 dagar för tidigt, då det måste gå minst 2 år och 1 dag mellan första och sista.

 

Lukas har 2 cert kvar till Supreme Premior och det har gått väldigt fort, även om vi varit återhållsamma. Har ännu inte bestämt vilken utställning vi ska ställa honom på, vid titelchans.

 

Det blev en ny bil för matte på försommaren och en vild idé blev verklighet. Bilen dekorerades med stamnamnet, tassar och en bild på Wilda. Att bilen fick heta "Wilda 2" föll sig naturligt.

 

Matte började nytt jobb innan sommaren och det har varit intensivt. Sommarsemestern splittrades upp i smådelar och när de allra varmaste sommarveckorna kom, så jobbade matte. Drt kommer bli skillnad sommaren 2017.

 

Alldeles innan Midsommar, så gick en nära anhörig bort och lämnade ett tomrum efter sig. Det fick mig att fundera kring vad som är värdefullt i livet och att vi bara har en chans. En era har tagit slut och läggs till handlingarna.

 

2017 kommer bli något helt nytt och speciellt år och jag ser verkligen fram emot det.

 

 

 

2015 årskrönika

 

 

Wilda började året med att fortsätta sin utställningskarriär som junior. Hon blev nominerad 3 gånger och tog biv:en ( där det var möjligt för biv ) 6 gånger. Wilda och vi gjorde en visit till Tallinn i februari, där vi träffade på två birmauppfödare som hade kopplingar till Sverige.

 

 

Lukas började sitt utställningsår med att ta näst högsta titeln, Grand Internationell Premier. Det blev han som fick följa med och representera Bergåsens uppfödning på World Show i Malmö i oktober.

 

Emil gjorde en comeback på höstkanten för att ta sitt sista certifikat i klass 10 och därmed blev han Premier.

 

Sommaren kom och alla vi hoppades på att den skulle bli lång och varm, vilket den inte riktigt blev. Men vad gjorde det? Vistelsen i stugan med öppen spis och den nybyggda voljären blev riktigt bra ändå.

 

Vi hade hoppats på att Wilda skulle löpa efter sommaren och få träffa sin pojkvän, men tji fick vi. När sen Wilda började pälsa på sig istället, så ändrade vi fokus till att fundera på att ställa ut henne igen.

 

I och med årsskiftet byter birmorna kategori från 2 till 1 och det kommer bli spännande att se hur det går.

 

 

 

 

 

 

 

 

Flag Counter

Copyright © All Rights Reserved